Kaç zamandır
yapmak istiyordum şeker hamurundan pasta ama pek cesaret edemiyordum.
Geçenlerde marshmallow şekerden yapmayı denedim. Açıkçası en başta biraz acemilik
çeksem de sonucu güzel oldu
Malzemeler
2 paket marshmallow şekerler ( yaklaşık 30 adet )
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı su
Yaklaşık 600 gr pudra şekeri
Önce aldığım
marshmallow şekerleri mikro dalga fırında eritmeye başladım.20 saniye de bir
metal bir kaşık yardımıyla karıştırdım ve toplamda yaklaşık 1 dakika içinde
şekerlerimi eritmiş oldum. Erittiğim şekerleri kaşıkla karıştırırken bir çimdik
tuz ve 2 yemek kaşığı suyu ekledim. Daha sonra pudra şekerini yavaş yavaş
eklemeye başladım. Oluşan hamurum biraz toparlandıktan sonra tezgaha aldım ve yine
pudra şekeriyle yoğurmaya devam ettim. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde
yoğurmayı bıraktım. Şeker ne kadar kıvama gelirse gelsin elinizden tam
kopmayacaktır bu yüzden hamurum olmadı diye düşünmeyin. Eğer elinize yapışmayan
bir hamur elde edeceğim diye uğraşırsanız şekil veremeyeceğiniz çok sert bir
hamur oluşacaktır. Yapmış olduğum hamurun kurumaması için streç filme margarin
sürdüm ve o şekilde sardım. Oda sıcaklığında 1 gece beklettim. Ertesi gün
hamurum sert gibi görünse de yoğurmaya başlayınca yine o eski esnekliğine
dönmüş oldu.
Ben klasik
pandispanya hamurundan yaptım pastamın içini hani şu marketlerde hazır olarak
satılanlardan. İçine muz, parça çikolata ve fındık koyup pastamı kremayla
kapladım.
Şeker hamurumu
merdane yardımıyla açtım, açarken tezgaha yapışmaması için ben pudra şekeri
kullandım. Pastamı kapladım ve fazlalıklarını kestim işte sonuç aşağıda
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder