17 Temmuz 2012 Salı

Şeker Hamuru Pastam


Kaç zamandır yapmak istiyordum şeker hamurundan pasta ama pek cesaret edemiyordum. Geçenlerde marshmallow şekerden yapmayı denedim. Açıkçası en başta biraz acemilik çeksem de sonucu güzel oldu 
Malzemeler
2 paket marshmallow şekerler ( yaklaşık 30 adet )
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı su
Yaklaşık 600 gr pudra şekeri
Önce aldığım marshmallow şekerleri mikro dalga fırında eritmeye başladım.20 saniye de bir metal bir kaşık yardımıyla karıştırdım ve toplamda yaklaşık 1 dakika içinde şekerlerimi eritmiş oldum. Erittiğim şekerleri kaşıkla karıştırırken bir çimdik tuz ve 2 yemek kaşığı suyu ekledim. Daha sonra pudra şekerini yavaş yavaş eklemeye başladım. Oluşan hamurum biraz toparlandıktan sonra tezgaha aldım ve yine pudra şekeriyle yoğurmaya devam ettim. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde yoğurmayı bıraktım. Şeker ne kadar kıvama gelirse gelsin elinizden tam kopmayacaktır bu yüzden hamurum olmadı diye düşünmeyin. Eğer elinize yapışmayan bir hamur elde edeceğim diye uğraşırsanız şekil veremeyeceğiniz çok sert bir hamur oluşacaktır. Yapmış olduğum hamurun kurumaması için streç filme margarin sürdüm ve o şekilde sardım. Oda sıcaklığında 1 gece beklettim. Ertesi gün hamurum sert gibi görünse de yoğurmaya başlayınca yine o eski esnekliğine dönmüş oldu.
Ben klasik pandispanya hamurundan yaptım pastamın içini hani şu marketlerde hazır olarak satılanlardan. İçine muz, parça çikolata ve fındık koyup pastamı kremayla kapladım.
Şeker hamurumu merdane yardımıyla açtım, açarken tezgaha yapışmaması için ben pudra şekeri kullandım. Pastamı kapladım ve fazlalıklarını kestim işte sonuç aşağıda 



 3 yaşında bir yiğenim var en çok onun için yapmıştım bu pastayı o da sevdi sanırım pastasını, üzerindeki fiyonku yemeye kıyamadı :) 
 Güzeller güzeli Asya'mın gelenekselleşen doğum günü :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder