Malzemeler
3 adet büyük boy patates
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı mısır
2 adet havuç
doğranmış yeşil zeytin ( yaklaşık 25 adet )
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 limon
tuz
karabiber
Güzelce yıkamış olduğumuz patateslerimizi kabuğuyla beraber haşlayarak işe başlıyoruz.Patatesler haşlanırken bir yandan da 2 adet havucu küp küp doğrayıp onları da ayrı bir yerde haşlıyoruz. Havuçların haşlanmasına yakın bezelyeleri içine atıyoruz (Ben bu tarifte anneciğimin daha önceden haşlayıp derin dondurucuya koyduğu bezelyelerden yararlandığım için bezelyeleri çok fazla haşlamadım siz damak zevkinize göre biraz daha haşlayabilirsiniz.) Patateslerimizi haşlandıktan sonra soyup rendenin kalın tarafıyla rendeliyoruz. Rendelenen patateslerimizin içine sıkmış olduğumuz 1 limonu,zeytinyağını,tuzu ve karabiberi ekleyip hamur yoğurur gibi yoğuruyoruz.Yoğurma işlemi bitince tezgaha streç film seriyoruz, serdiğimiz streç filmin üzerine dikdörtgen olacak biçimde patateslerimizi yayıyoruz,onun üzerine de bezelyeli,havuçlu,zeytinli ve mısırlı karışımı döküyoruz.
Streç filmin kenarlarından tutup rulo halinde sarmaya başlıyoruz. Sardığımız patatesimizi 2 saat buzdolabinde dinlendiriyoruz. Servis edeceğimiz zaman üzerine ince kıyılmış maydonuzu ekleyip dilimliyoruz.

Sanırım ilk kez denediğim bu tarifi yiyenler de beğendiler. Sizlerde beğenirsiniz umarım. Sevgiler :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder